Karna
Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας – Πιστοποιήσεις
Η παραγωγική διαδικασία των τροφίμων της KARNA, ακολουθεί τα αυστηρά κριτήρια του συστήματος HACCP διασφαλίζοντας την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων που φτάνουν στον καταναλωτή.
Το Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), στα Ελληνικά, Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου είναι μία συστηματική προσέγγιση η οποία βασίζεται στις αρχές του Codex Alimentarius (Κώδικας Τροφίμων) και έχει στόχο τον προσδιορισμό των βασικών σημείων (Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) για την πρόληψη, περιορισμό ή εξάλειψη όλων των πιθανών φυσικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν σε ένα τρόφιμο κατά την παραγωγική του διαδικασία.
Η KARNA είναι πιστοιποιημένη με ISO 22000:2018
To ISO 22000:2018, αποτελεί την εξέλιξη των αρχών HACCP. Είναι ένα πρότυπο το οποίο εκπονήθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), το οποίο προδιαγράφει τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων. Το Διεθνές αυτό πρότυπο αντιμετωπίζει μόνο θέματα ασφάλειας τροφίμων.
Η πιστοποίηση αυτή υπογραμμίζει και αναδεικνύει τον τρόπο που λειτουργεί Karna Hellas, αλλά και την δέσμευσή της στην ασφάλεια των προιόντων της από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.
Η KARNA είναι πιστοιποιημένη βάση του προτύπου ISO 9001:2015.
Το ISO 9001 (στα αγγλικά Quality Management System ή QMS / ΣΔΠ) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο σύστημα στη διαχείριση της ποιότητας.
Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του προτύπου έγινε το 2015 και η πλήρης ονομασία του είναι ISO 9001:2015 και είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία των χωρών παγκόσμια.
Το ISO 9001:2015, ως διεθνές αναγνωρισμένο πρότυπο, αποτελεί την βάση για κάθε εταιρεία, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο να εξασφαλίζει διαρκώς την ικανοποίηση του πελάτη και τη διαρκή ποιοτική βελτίωση.