Κοτοπιτάκια με σάλτσα caesar
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τις αντζούγιες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το εστραγκόν και χτυπάμε καλά να διαλυθούν.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το μέλι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. από τη σάλτσα, το μπέικον ψιλοκομμένο, το καλαμπόκι, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια την παρμεζάνα, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε σε 12 κομμάτια.
- Μοιράζουμε τη γέμιση και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με νερό΄.
- Διπλώνουμε τη σφολιάτα για να καλύψουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Μεταφέρουμε τα κοτοπιτάκια σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τη μαγιονέζα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε κάθε ταψί ξεχωριστά για 20-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.